Arduino

januari 23, 2017

Een Arduino is een klein open source computertje welke een goedkope mogelijkheid geeft dingen te programmeren en automatiseren. Arduino´s worden veel gebruikt door hobbyisten maar zeker ook door professionals. Arduino´s kunnen reageren op hun omgeving en bepaalde acties doorvoeren. Zo kunnen er regensensors, tempratuursensors, beweging sensors, camera´s, knopjes, geluidsensors, toetsenborden, infrarood sensors, lichtsensors, microfoons, hartslagsensors en nog vele duizenden andere sensors worden aangesloten op Arduino´s wat oneindig veel mogelijkheden oplevert. Daarnaast kunnen er ook motors, lampjes, beeldschermen en vele andere elektrische componenten op Arduino´s worden aangesloten voor output. In middels zijn er al 7 generaties Arduino´s met een prijs vanaf 20 euro!

Hoe begin ik met een Arduino?

Het starten met Arduino is erg simpel en kan al voor een paar tientjes, al is dit wel afhankelijk van wat u wilt maken en hoeveel technische kennis u heeft. Het maken van een Arduino welke een lampje laat branden als het donker is is bijvoorbeeld vele male simpel als een Arduino welke het zonnescherm naar beneden doet als het donker is of regent of een Arduino welke een hele 3d printer aanstuurt, want zelfs dat kan met Arduino’s!
Mocht u interesse hebben in Arduino is het aan te raden om als starter te beginnen met een starterskit. Het is namelijk erg lastig om als stater direct een eigen object vanaf een Arduino op te bouwen zonder de benodigde componenten of programma’s. Daarnaast bied zoon starterskit tegen een lage prijs veel componenten en de benodigde instructies waarna u uiteraard zelf aan de slag kunt gaan. U leert op deze manier snel hoe Arduino’s werken en wat u ermee kunt. Eén van de websites die Arduino kits aanbiedt is elektronicavoorjou.nl. Op deze website heeft u op het moment van schrijven al een starters kit voor nog geen honderd euro. In deze kit zit uiteraard een Arduino maar ook een boek met 170 pagina’s aan uitleg, een usb kabel, 70 snoertjes, knopjes, een tempratuur sensor, led lampjes, een motor en nog veel meer componenten! En mocht u hier niet genoeg aan hebben vindt u hier ook extra uitbreidingen waarmee u voor een paar euro helemaal los kunt gaan met Arduino.

Wat heb ik aan een Arduino?

Al die sensortjes lijken misschien leuk maar wat heeft u hier nu concreet aan. Wat lampjes en motortjes vermaken u misschien een dag of twee maar kunnen die Arduino’s ook nog iets nuttigs? Nou, we hebben goed nieuws voor u. Die Arduino’s kunnen zeker iets nuttigs en omdat Arduino open source is kunt u online alles vinden dat u maar nodig kunt hebben! Op het internet staan namelijk honderd duizenden Arduino projecten waarvan de één nog gekker dan de ander. Online is van alles te vinden, zowel nuttigs als wat minder nuttigs. Zo vindt u online bijvoorbeeld een bestuurbare auto gemaakt met Arduino, een thermometer, een automatische bar welke drinken inschenkt, een klok, een koffieapparaat, een kattenluikje, een laser die je kat vermaakt, een deurbel en zelf spelcomputers! Nu zijn klokken en thermometers wel leuk, maar ze zijn voor een stuk minder geld bij de Action te koop, gelukkig gaat het daar in dit geval niet om. Het gaat namelijk om het hele proces, het hebben van iets zelfgemaakts en daarnaast zijn er genoeg andere dingen die Arduino’s kunnen doen die wel hun geld weer opleveren! Zo is een spelcomputer of een drone gemaakt met Arduino die paar tientjes zeker waard en bieden ze veel modulariteit wat ook zeker de prijs waard is. Bent u uw met Arduino gemaakte koffieapparaat zat? Dan bouwt u hem om tot drone. Breekt deze drone in tweeën? Dan voegt u toch gewoon een nieuwe propeller toe of bouwt u hem weer om tot snoepmachine of als wekker als u inspiratieloos bent en uw wekker net stuk gegaan is. Kortom er is altijd iets te beleven met Arduino!

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *